Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisinin bir bayan öğrenciyi saçından tutarak sınıf dışına atması tüm öğrencileri ayağa kaldırdı.

Haber Giriş : 15 Aralık 2003 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

03/03/2011 tarihinde İhsan Nuri Demirel vekili Av. Halis Yaşar'ın noter ile gönderdikleri tekzip metni

Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisinin bir bayan öğrenciyi saçından tutarak sınıf dışına atması tüm öğrencileri ayağa kaldırdı.

Öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesinde toplanan bir grup üniversite öğrencisi, okudukları basın bildirgesiyle öğretim görevlisini ve okul yönetimini kınadılar.

Geçtiğimiz günlerde Öğretim Mesleğine Giriş dersine giren İhsan Nuri Demirel adlı öğretim görevlisinin, Sınıf Öğretmeniliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi B.A.'yı tahtaya kaldırarak soru sorması ve öğrencinin bu soruları bilmemesi üzerine saçından tutarak dışarı atması diğer üniversiteli öğrencilerin tepkisine neden oldu. Bir bayan öğreciye bu haraketin yapılmasını kınadıklarını ve bunun adınlatıcı, öğretici bilim temsilcisi olan bir hocadan gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirten öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında, ''Uygulanan bu çirkin davranışı bayanarkadaşımızın nezdinde tüm kadınlara ve tüm üniversite gençliğine yöneltilmiş kabul ediyoruz. Aynı olayda sessiz kalan üniversite yönetimini ve tüm öğretim görevlilerini bu tavırlarından dolayı kınıyor, susmanın kabullenmek değil onaylamak ve destelemek olduğunu belirtiyoruz'' dediler. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteriye katılan yaklaşık 30 öğrenci daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber